Elöljáróban

::: Az Amiben voltam szereplő… sorozat beköszöntője


Amikor 65 éves koromban, a korhatár elérése miatt felhagytam a tanszékvezetéssel és az intézményigazgatással, de még 70 éves koromig taníthattam (mivel egyetemi tanár vagyok), barátaim, közeli ismerőseim azt javasolták, kezdjek bele az élettörténetem megírásába. Elvetélt kísérlet maradt, gyenge próbálkozás. Az Arnolfini Szalon szerkesztőjének, Zsubori Ervinnek a javaslata viszont nagyon is bevált. Azóta az ő kiadásában online és paperback sorozatokban megjelent a Micsoda útjaim… 13 város (2011), a Micsoda útjaim…2 két kötetben (2014) és három könyv a képelemző esszéimből: Képekről – 11 képelemzés (2012), Képekről 2 – 7 képelemzés (2013) és Képekről 3 – 8 képelemzés (2014).

Most az „Amiben voltam szereplő…” sorozat következik: beszámoló fontos munkákról, történésekről, a tevékenységeim során kialakult emberi kapcsolatokról.

Ezeket az írásokat volt tanítványaimnak szánom, és három unokámnak, Tamás Dávidnak, Bálint Sámuelnek és Roland Dánielnek. És a barátaimnak. Elsőként mindjárt dr. Cseuz Reginának, aki 2014. május 23-án végigállta, követte jobb oldali csípőprotézis-műtétemet, majd az ötvennapi bezártságban a rehabilitáció fázisait. Eközben az orvosomból barátom lett. Köszönet érte.

S. Nagy Katalin


Exkluzív elsőközlés
Készült 2014. június–júliusban, Budapesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük