Rólunk

ARNOLFINI SZALON

Esszéportál

Az Arnolfini Archívum szövegcentrikus bemutatóterme
Alapítva: 2012. március
Alapító-szerkesztő: Zsubori Ervin
Facebook: Arnolfini Szalon

Online folyóiratunkban elsősorban az Arnolfini Archívum széles értelemben vett, folyamatosan bővülő szerzői köréhez tartozó alkotók esszé jellegű munkáit publikáljuk. Ezek részben az alkotócsoport felkérésére, valamely Arnolfini-projekt apropóján születtek meg. Az oldalon ugyanakkor helyet kaphatnak e szerzők más keretek között létrehozott, illetve máshol közzétett, friss vagy archív munkái, valamint a róluk, alkotó tevékenységükről szóló írások is – köztük akár olyanok, amelyeknek szerzője közvetlenül nem kötődik az Arnolfini Archívumhoz. Minden közölt írásnál feltüntetjük annak forrását, illetve az egyéb érdemi információkat.

Az Arnolfini Szalon publikációi lehetnek elsőközlésűek (amelyeket szerzőik eleve e portálnak szántak, vagy legalábbis itt olvashatóak először), továbbá saját vagy átvett újraközlésűek – a szerint, hogy elsőként valamelyik Arnolfini-felületen, avagy másutt (például katalógusban, újságban, folyóiratban, könyvben, alkotói honlapon, online portálon) láttak-e napvilágot.

Esszéportálunkon az átvett anyagokat a szerzők előzetes hozzájárulásával publikáljuk, azt feltételezve, hogy jogosultak engedélyt adni saját munkájuk újraközlésére. Amennyiben ez mégis sértené valamely jogtulajdonosok érdekeit, azt kérjük, jelezzék.

Az Arnolfini Szalonban publikált minden anyag az Arnolfini Archívum, illetve a szerzők szellemi tulajdona. Azokból idézni csak a forrás megjelölésével, azokat ismételten leközölni pedig csak a szerkesztőség előzetes engedélyével lehet.


Az Arnolfini Archívum reneszánsz családi alkotócsoport, amely különböző élet- és képzőművészeti ágakban kíván kreatív módon megmutatkozni önmaga, valamint szűkebb és tágabb környezete előtt. Tagjai: Horváth Ira és Zsubori Ervin. Alapítva: 1993-ban.


Kapcsolat